Det blir allt vanligare att man installerar vattenautomater på arbetsplatser. Detta för att de anställda ska ha tillgång till friskt vatten i sval temperatur under sina arbetspass.

Smaksatt kolsyrat vatten piggar upp på arbetsplatsenVi människor behöver dricka mellan en och två liter vatten per dag för att våra kroppar ska fungera bra, och detta mått gäller endast så länge man rör sig i normalt klimat och sysselsätter sig med relativt stillsittande aktiviteter. Om man svettas mycket, antingen man utsätts för höga temperaturer eller ansträngande aktiviteter, så ska man dricka mer vatten.

Vattnet är vår största och viktigaste beståndsdel. Utan vatten lever vi inte i många dagar, medan vi kan gå utan mat i veckor utan att riskera livet. Människokroppen består till runt 60-70 % av vatten, en andel som varierar lite beroende på kroppstyp och ålder. Genom urin, svett och andningsånga sipprar vattnet ur kroppen hela tiden, det är därför det är så viktigt att fylla på vätskelagret regelbundet.

Vattnet i kroppen fyller mängder av funktioner, allt från rening av slaggprodukter och gifter, till smörjning av leder och transporthjälp av viktiga näringsämnen. Genom att dricka mycket vatten hjälper man kroppen att hålla sig stark, frisk och pigg och om man slarvar med sitt vattenintag så märks det väldigt fort – man blir trött, slö och seg i både kropp och hjärna, man kan också drabbas av huvudvärk och yrsel. Som tur är så är det väldigt lätt att avhjälpa vätskebrist – det är bara att dricka mer vatten!

Många av cheferna runt om i Sverige och resten av världen har insett värdet av att deras anställda får i sig tillräckligt med vatten och vattenautomater med svalt, friskt vatten har funnits på marknaden ganska länge redan. Vatten kan dock upplevas en aning långtråkigt i längden och allt oftare väljer vi kolsyrat vatten, eller till och med smaksatt kolsyrat vatten istället för slätt, naturellt dito.

Detta har man insett och de flesta vattenautomater på arbetsplatserna har nu även kolsyra så att man ska kunna friskas upp av krispigt bubbelvatten om man så vill. Gert Strand AB har med sitt framgångsrika varumärke Aromhuset nu också tagit fram sex smaker som ska fungera till dessa vattenautomater ute på arbetsplatserna. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten innehåller varken socker eller kemiska sötningsmedel och passar därmed dagens hälsomedvetna människor.

De goda smakerna är äpple, granatäpple, melon, persika, hallon och blåbär och kommer i 270 ml pumpflaskor. Ett pumptag är lagom till en vanlig plastmugg på ca 15 ml och 3-4 pumptag räcker till att smaksätta en halv liter kolsyrat vatten. Med detta smarta pumpsystem är det enkelt att fylla en gammal coca-colaflaska med gott, krispigt bubbelvatten och ta med sig bort till sin privata arbetsplats, eller svepa en liten platsmugg med uppfriskande vatten på stående fot.

Varje flaska med arom räcker till ca 58 liter vatten och är en väldigt liten investering för att bidra till sina anställdas hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen. Det är dessutom en fin gest att ge något utöver det vanliga, en påvisat uppskattad detalj som känns lyxig.