Dagens sodastreamföretag som Wassermaxx och SodaStream har tagit fasta på den hälsotrend som råder idag. De har tagit upp konkurrensen med bryggeriren om vad som är bäst ! Köpevatten eller den egna kolsyrade vattnet.

En sodastream är ett alternativ som, jag tror är en bra investering för miljön och för en själv. Varför bära hem alla dessa tunga vattenflaskor flera gånger i veckan.
När vi i Sverige har en av världens bästa vatten direkt ur kranen, som jag och många till har läst och sett är denna möjlighet inte förunnat så många på denna jord. Genom att kolsyra själv bidrar man lite mot den miljöförströelse som alla vattentransporter ger i utsläpp.

Kolsyra själv med en sodatream
Att kolsyra sitt vatten själv blev väldigt populärt på 1950-talet när man i England lanserade den nya SodaStream-maskinen. Innan dess var bara de de rika som adel och de kungliga hovet i Storbritannien som hade möjlighet till att kolsyra själv.

Levnadsvillkoren förbättrades i västvärlden med stormsteg, man kunde åka utomlands, man fick nya intryck och ens livstil förändrades rejält. SodaStream hade ofta reklam där man tog fasta på den nya livstilen med flärd och alkohol som två ingredienser.

Efter några årtionden föll dessa maskiner i glömska och nästan försvann från marknaden. Men har nu med denna nya trend med frisk-hälso livstilen vaknat upp från sin törnrosasömn, så nu är sodastream en inneprodukt igen.