Wassermaxx kolsyremaskin – kanske mest prisvärd på marknaden?

En Wassermaxx kolsyremaskin är i ganska lik Sodastreams kolsyremaskiner. Både Wassermaxx och Sodastream har olika modeller och prisklasser, men generellt sett ligger Wassermaxx snäppet under Sodastream i pris, vilket kan vara en av anledningarna till att de har blivit så pass populära att de är Sodastreams största konkurrenter.

Wassermaxx köptes år 2009 upp av företaget Soda Club, som 11 år tidigare också köpte varumärket Sodastream. Så egentligen är det samma företag alltihopa och därför påminner en Wassermaxx kolsyremaskin ganska mycket om en Sodastream, med allt vad det innebär i både kvalitet och funktioner.

Sodastream är fortfarande den populäraste kolsyremaskinen, men Wassermaxx har på senare år vunnit mycket mark i konkurrensen. Aga marknadsför Wassermaxx i Sverige och säljer också sina egna kolsyrepatroner, även om de egentligen är likadana som Sodastreams Alcojet patroner. Enligt europeisk standard ska alla gasflaskor med samma innehåll ha samma standardventil för att förhindra felanvändning.

När man har använt upp kolsyran i sin gaspatron, oavsett det är en Alcojet eller en Aga, så kan man lämna in den tomma patronen hos sin återförsäljare och få en fylld till reducerat pris. Så undviker man att samla på sig en massa tomma gasflaskor och samtidigt spara in lite pengar. En ny patron kostar över 200 kronor medan ett inbyte kostar ca 89 kronor.

En billig Wassermaxx kolsyremaskin kostar runt 500 kronor inklusive det viktigaste. Det är ett lågt pris att betala för att få tillgång till kolsyrat vatten utan att behöva betala dyrt för det i affären, för att sedan tvingas bära hem det och släpa tillbaka flaskan igen för återvinning. Om man kolsyrar själv så slipper man automatiskt överpriser och onödigt kånkande.

Man slår samtidigt ett slag för en bättre miljö. Transporterna av buteljerat vatten släpper ut skrämmande mycket onödig koldioxid i vår atmosfär, vilket leder till en försvagad miljö. Folk älskar läsk och bubbelvatten, med all rätt, för det är ju så mycket festligare än vanligt vatten, men när man tänker på vilken skada det gör på vår miljö så kanske man tänker om. Med en egen Wassermaxx kolsyremaskin behöver man inte prioritera det ena före det andra.

När det gäller kostnader så är det givetvis en liten investering att köpa en kolsyremaskin. Det finns dessutom olika alternativ och de dyrare modellerna med snygga designs och coola attribut kan vara ganska dyra. Dricker man mycket kolsyrat vatten är pengarna ganska snart intjänade, men om man vill ha sitt vatten smaksatt så tar det lite längre tid då essenser kan vara ganska kostsamma.

Aga gör essenser till bordsvatten cider och energidrycker och Sodastream har ett ganska stort utbud av läskessenser. Andra stora märken inom smakområdet är Sonjo, Bob, samt Aromhuset som har specialiserat sig bordsvattenaromer fria från både socker och sötningsmedel och har runt 20 olika smaker. Detta är troligen världens största sortiment och om inte detta skulle vara nog så går Aromhuset smakerna dessutom att blanda med varandra. Finns i välsorterade butiker som säljer läskmaskiner samt att köpa fraktfritt på allt-fraktfritt.com.

Fördelen med att själv smaksätta sitt bordsvatten eller sin läsk är att man kan välja hur mycket essens man vill ha i. Många av marknadens smaksatta bubbelvatten som Ramlösa eller Loka har ganska svag smak och ett mellanting mellan dessa och riktigt söt läsk är svårt att finna. Med en Wassermaxx kolsyremaskin och bordsvattenaromer från t.ex Aromhuset får du vattnet precis så som du vill ha det.