Home ModeHandla ett mer hållbart mode online
Handla ett mer hållbart mode online

Handla ett mer hållbart mode online

Svenska kvinnliga stilikoner i vackra klänningar dyker upp då och då på filmduken. Vi minns till exempel Ingrid Bergman som fortsätter att inspirera oss alla. Hur har detta med hållbart mode att göra? Svaret är enkelt. Hållbart mode behöver inte längre vara fult utan det finns nya fräscha idéer som vi kan kombinera med kortare transporter.

Ny trend att sänka modekonsumtionen

Allt fler köper allt oftare nya kläder. Vi handlar inte längre bara för att plaggen är trasiga utan för att få variation. Men variationen kostar pengar och ger upphov till sämre miljö. Nya röster höjs nu och en trend att köpa hållbart växer sig stark. En del satsar på begagnade kläder, andra på återvinning av textilierna för att skapa nytt mode. I butikerna ändrar de modet hela tiden för att kunna sälja så mycket som möjligt. Men om kläderna har bättre kvalitet och vi inte lägger ner så mycket pengar på slit och släng-plagg kan vi värna om vår miljö.

Hemma är bäst

En organisation som stöttar miljöarbetet är STICA (svenska textilinitiativet för klimatåtgärder). Deras mål är att minska utsläppen av växthusgaser och det är ett nordiskt samarbete. Detta är en viktig del för att skapa ett hållbart mode.