Home HälsaOm det uppstått urologiska problem
Om det uppstått urologiska problem

Om det uppstått urologiska problem

Någon gång under livet kommer de flesta av oss att uppleva någon form av urologiska problem. De flesta problem som uppstår går dock att behandla och ju tidigare du söker vård desto bättre är det. Till urologiska problem tillhör bland annat sten i urinvägarna, urinvägsinfektion och besvär med vattenkastning. För män hör även diverse problem med prostatan till den gruppen.

Många väntar ofta alldeles för länge innan de söker hjälp för sina problem eftersom det handlar om ett så pass känsligt område. Det är dock ingen att skämmas för eftersom de flesta av oss kommer uppleva samma sak någon gång. Se därför till att vara proaktiv och sök vård omgående, oavsett hur litet problemet är.

Vårdcentralen eller privat klinik

Det finns flera sätt du kan söka vård på. De flesta går till en vårdcentral eller bokar tid till sin husläkare. Där kan du sedan få en remiss utskriven till en specialist på urologiska problem om de kommer fram till att det är nödvändigt.

Du kan även välja en privat klinik som till exempel urocare.se om du vill snabba på processen, dock kommer det att kosta dig mer. Det är ett val du behöver göra men kom ihåg att hälsa och välmående alltid bör komma i första hand.