Home HälsaNya kostvanor och ny träningsrutin
Nya kostvanor och ny träningsrutin

Nya kostvanor och ny träningsrutin

Att ha en hälsosam livsstil är viktigt för att du ska orka med att leva livet till fullo. En hälsosam livsstil innebär inte endast att du äter samt tränar bra utan du behöver även ta hand om din mentala hälsa.

Tips till en hälsosammare livsstil

Det finns flera tips på hur du kan få din livsstil mer hälsosam. Ett av sätten är att förbereda dina grönsaker samt matlådor i början av veckan. På så sätt finns det alltid ett hälsosamt alternativ i kylen reda för dig att äta.

Ett annat tips är att byta ut bilen mot cykel på de sträckorna som det går. Det gör att du får in nya rutiner där du får bra med vardagsmotion. Du kan läsa mer online om du vill ha hjälp med att få en hälsosam livsstil.

Hälsosamma livsmedel

Genom att byta ut några livsmedel du har hemma kan du ge dig själv goda förutsättningar till en hälsosam livsstil. Bland annat bör du ha fullkornspasta, bröd och gryn samt minska på intaget av rött kött. Byt istället ut det till andra livsmedel med hög proteinhalt. Dessutom bör du se till så att du får i dig nog med energi från maten under dagen.