Home TipsSkaffa dig en vattentät klocka
Skaffa dig en vattentät klocka

Skaffa dig en vattentät klocka

Numera finns det många klockor som är helt eller delvis vattentäta. Vattentätheten har måttenheterna ATM/BAR, där 5 ATM/BAR innebär att klockan tål vattenstänk och 20 ATM/BAR betyder att klockan klarar av dykning med syrgastuber.

Hur hög vattentäthet du behöver beror alltså på vad du ska ha klockan till. Ju mer vattentät klockan är, desto dyrare blir den i inköp. Det är alltså onödigt att köpa en klocka för djuphavsdykning om du vill ha en som du slipper ta av när du ska duscha eller bada i poolen.

Klockor för dig med aktiv livsstil

Vi kan också rekommendera en vattentät klocka till alla som har en aktiv livsstil överlag. Att vara ute i skog och mark, rida, vandra eller hålla på med extremsporter gör att en klocka utsätts för påfrestningar. Då bidrar vattentäthet till att klockan är mer skyddad, inte bara från vatten utan även från damm och smuts.

Trycktesta klockan regelbundet

Det är också viktigt att komma ihåg att vattentäthet är en färskvara. Den minskar med tiden och till och med ett batteribyte kan påverka vattentätheten. Därför är det viktigt att regelbundet testa trycket i klockan. Särskilt om du är yrkesdykare eller verkligen behöver en vattentät klocka. Här finns en bra shop online för dig som letar vattentäta klockor.