Home Mineralvatten och kolsyrat

Mineralvatten och kolsyrat

Vatten är något alla behöver för att kunna överleva. Dricker man inte nog med vatten är det lätt att bli uttorkad, vilket kan ge konsekvenser på både kropp och humör. Extra viktigt är det att dricka vatten om det är varmt ute eller om du rör mycket på dig och svettas. Då kan du behöva fylla på regelbundet för att hålla dig pigg och glad. I vissa länder är vattenkvaliteten tyvärr sämre och man bör undvika att dricka kranvattnet. Ta reda på detta innan du reser på semester, så att du vet om det när du kommer fram. Dricker du dåligt eller smutsigt vatten kan du drabbas av till exempel mag- och tarmssjukdomar, något som du förmodligen vill undvika under din semester.

Vatten med bubblor

Mineralvatten, bubbelvatten, vatten med kolsyra – kärt barn har många namn. Detta är något som ökat i popularitet de senaste 10 åren. Om man gick till en livsmedelsbutik för 15 år sedan kunde man inte hitta kolsyrat vatten på det sätt som det finns idag. Idag finns det många olika smaker, märken och storlekar på flaskor med mineralvatten. Det är en utmärkt måltidsdryck och ett väldigt bra komplement till läsk eller alkoholhaltiga drycker, och lite roligare än vanligt vatten. Många gör eget bubbelvatten med hjälp av en kolsyremaskin och detta har också blivit populärt de senaste åren. Man tar bara vanligt kranvatten och sätter in i maskinen, trycker på knappen och håller in ett tag – vips så har man bubbelvatten!

Smaksatt vatten

Det här med bubbelvatten och smaksatt vatten har ökat i mängd och valmöjlighet senaste åren. Om man reser utomlands är det inte säkert att man kan hitta så många val som vi har i Sverige. Mineralvatten brukar kunna finnas på restauranger men inte alltid i butikerna och speciellt inte smaksatt i alla dessa olika smaker som går att få tag på här i Sverige. Men även om man inte hittar smaksatt vatten i butikerna så brukar det finnas en stor mängd olika vatten i flaskor, särskilt om kranvattnet inte har hög kvalitet. Tänk på att inte dricka kranvatten utomlands innan du vet om det är tjänligt eller inte. Då är det säkrare att köpa vatten i flaska.