Home TipsMinska din vattenförbrukning hemma

Minska din vattenförbrukning hemma

Att spara på vattenförbrukningen gynnar inte bara miljön utan även din ekonomi. Därför kan det vara bra att veta hur du kan påverka mängden vatten du gör dig av med dagligen och på så sätt ändra dina vanor.

Rinnande vatten

Du kan minska vattenförbrukningen genom att skära ner på ditt rinnande vatten. Ett exempel på det är att du bara använder rinnande vatten mot slutet när du diskar eller att du inte låter vattnet rinna när du borstar tänderna. Små vanor som dessa läggs på och drar ner förbrukningen överlag. Hos Netzilla finner du massor av roliga och nyttiga prylar för ditt hem.

Minskad vattenförbrukning med mätning

Det har länge diskuterats hur man ska kunna minska vattenförbrukningen hos hushållen genom att motivera familjer att vara mer försiktiga med vatten. Det visar sig vara svårt och att ekonomiska incitament inte hjälper till att minska förbrukningen.

Några fler tips för att minska din vattenförbrukning

Vi använder ungefär 5 liter vatten varje dag för att dricka och för att sköta vår personliga hygien. Här finns det en potential för att spara på användningen av dricksvatten. Livsmedelsverket har tagit fram ett antal punkter och tips för att minska din vattenförbrukning vilket är särskilt viktigt under år då det har regnat lite.