Home TipsVatten och hemmet
Vatten och hemmet

Vatten och hemmet

Om du ska köpa ett hus kan en besiktningsman vara till stor hjälp. En besiktningsman kan konstatera om det finns förhöjda fuktvärden, vilket är ett vanligt fel i fastighet. Fukt beror vanligtvis på dålig ventilation eller på vattenskador. Båda dessa fel är krångliga och dyra att åtgärda. Har ett hus du tänkt köpa förhöjda fuktvärden kanske du bör leta vidare. Planerar du att renovera bör du ha fukt i åtanke.

Vattenskador

Är du en duktig hemmafixare kanske du vill renovera din bostad själv. Ska du själv ge dig på vatten och avlopp bör du dock tänka dig för. I hus finns det många olika typer av rör: Vattenledningsrör, avloppsrör och rör för värmesystemet. Mer om detta här: http://www.ekobyggportalen.se/byggmaterial/ror/. Ska du själv renovera vatten- och avloppssystemet i ett hus krävs det att du gör rätt. Gör du fel finns det stor risk för vattenskador.

Ventilation

Renoverar du ett gammalt hus vill du säkert ha ett eller ett par badrum med dusch. Du bör då ha i åtanke att gamla hus inte hade dusch inomhus. Om du bygger moderna badrum i ett gammalt hus måste du se till att de är väl ventilerade. Har du inte tillräckligt med ventilation i ett renoverat gammalt hus kommer du att få problem med mögel. Läs mer om detta här: https://husvillaguiden.se/mogel-allt-vanligare-moderna-hus/.